Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Potravinany a jejich působení na organismus z hlediska pH

Odkyselení organismu - Alkalické hnutí

K měření PH si pořídíme Lakmusové papírky

Testy překyselení organismu

Orientační zjištění stavu ph našeho organismu a kontrola, zda je naše tělo kyselými látkami přetíženo, je test moči a slin pomocí lakmusových papírků..

Moč zdravého člověka by měla dvakrát denně vykazovat kyselou a dvakrát denně zásaditou hodnotu. Moč překyseleného člověka má po celý den kyselé hodnoty, tedy pod pH 7. Nejjednodušším způsobem, jak změřit pH moči je pomocí pH papírků. Lakmusové papírky by měly nejpřesněji měřit okolo neutrální hodnoty, tedy pH 7. Papírky, které pokrývají celou škálu pH nejsou vhodné, protože jsou pro naše potřeby nepřesné. Papírek přidržujeme v proudu moči a následně porovnáváme podle jeho zbarvení s barevnou škálou přiložené tabulky. Ideílní je pH měřít během dne průběžně po dvou hodinách po celý den a hodnoty si zapisujte. Pokud jste přetíženi kyselinami, budou hodnoty po celý den kyselé, tedy nižší než pH 7.

Pomocí stejných pH papírků provádíme i test slin. Několik hodin po jídle vypijte sklenku vody s citronovou šťávou. Pokud změříte pH svých slin ihned po vypití vody s citronem, měla by být hodnota pH vašich slin kyselá. Pokud ale provedete test přibližně za dvě minuty, měla by být hodnota pH vašich slin již zásaditá. Pokud má tělo dostatečnou zásobu zásaditých minerálů, dojde k neutralizaci kyselin v ústech, protože kyselé prostředí není příznivé pro zubní sklovinu.

Více o odkyselení najdeme v knize Pryč s kyselostí! Kurt Tepperwein

 Věřím, že i Vás bude tato kniha inspirovat a zamyslíte se nad svým zdravím připojíte s k  alkalickému životnímu stylu, k alkalickému hnutí  a začnete s námi propagovat "Alkalický životní styl" jako  základ zdraví.

ROZDĚLENÍ POTRAVIN PODLE ÚČINKŮ NA ACIDOBAZICKOU ROVNOVÁHU ORGANISMU

SILNĚ ZÁSADOTVORNÉ POTRAVINY
● zeleninové šťávy
● pšeničné klíčky
● bylinkový čaj
● zelenina a listový salát, jako např. okurky, zelí, čerstvé pampelišky, endivie, rajčata, cukety, tykev, mrkev, ředkvičky, kedlubny, pórek, polní salát, lilek, celer, brambory, bílé fazole, rukola atd.
● slunečnicová semena
● jablečný ocet

MÍRNĚ ZÁSADOTVORNÉ POTRAVINY
● plody jako fíky, rozinky, banány, citróny, melouny, třešně, hroznové víno, meruňky, broskve, jahody, angrešt, maliny, borůvky atd.
● podmáslí
● výběrové nebo čerstvé syrové mléko
● quinoa, amarant, špalda, jáhly, kroupy, pohanka
● klíčky špaldy
● obilná káva
● avokádo
● med
● čočka, hrách, zelené a žluté fazole

SILNĚ KY SELINOTVORNÉ POTRAVINY
● káva
● černý čaj
● alkohol
● všechny nápoje typu cola a limonáda
● živočišné bílkoviny, jako např. maso, uzeniny, ryby
● „fast food“ a hotová jídla
● většina mléčných výrobků, jako např. tvrdý sýr atd.
● průmyslový cukr, sladidla a sladkosti
● bílá mouka a výrobky z ní

MÍRNĚ KY SELINOTVORNÉ POTRAVINY
● ovocné šťávy
● lískové oříšky, vlašské ořechy, sladké mandle
● pšeničná celozrnná mouka
● žitná celozrnná mouka
● celozrnný „knäckebrot“
● celozrnný chléb
● výrobky z celozrnného šrotu
● máslo
● tvaroh
● jogurt
● rýže, loupaná, vařená
● burské a para ořechy

Tabulka glykemických indexů (GI) potravin

Referenční hodnotou je glukóza, její GI = 100

Potraviny z GI 70 a více jsou považovány za potraviny z vysokým GI.

Pivo    110
Glukóza    100
Rýžová mouka    95
Brambory pečené v troubě    95
Smažené hranolky    95
Burizony    95
Bramborová kaše    90
Předvařená rýže    90
Med    90
Vařená mrkev    85
Corn flakes    85
Popcorn (bez cukru)    85
Mouka pšeničná    85
Bageta    85
Chipsy    80
Tykev    75
Meloun vodní    75
Sladké (snídaňové) obilniny    70
Čokoládová tyčinka (typ Mars)    70
Cukr (sacharóza)    70
Brukev    70
Maizena    70
Kukuřice    70
Předvařená neslepitelná rýže    70
Coca cola    70
Nudle, ravioly    70
Celozrnný chléb    65
Brambory vařené ve slupce    65
Krupice (mletá)    65
Klasická zavařenina    65
Medový meloun    65
Banán    65
Pomerančový džus průmyslový    65
Hrozinky    65
Bílá dlouhá rýže    60
Slané sušenky    55
Máslové sušenky    55
Normálně vařené bílé těstoviny    55
Mouka z pohanky    50
Palačinka pohanková    50
Sladké brambory    50
Kiwi    50
Rýže basmati    50
Rýže tmavá natural (hnědá)    50
Sorbet    50
Chléb otrubový    45
Celý bulgur (vařený)    45
Špagety vařené al dente    45
Chléb černý německý    40
Čerstvý hrášek    40
Hroznové víno    40
Šťáva z čerstvého pomeranče    40
Přírodní jablečná šťáva    40
Chléb žitný celozrnný    40
Těstoviny celozrnné    40
Fazole červené    40
Indická kukuřice    35
Planá (indiánská) rýže    35
Merlík chilský (amarant)    35
Kukuřice indiánská původní    35
Qinoa (vařená)    35
Hrách sušený (vařený)    35
Mrkev syrová    35
Jogurt    35
Jogurt light    35
Pomeranč    35
Hruška,fík    35
Meruňky sušené    35
Mléko (polotučné)    30
Broskev    30
Jablko    30
Fazole bílé    30
Fazole zelené    30
Čočka hnědá    30
Cizrna (vařená)    30
Marmeláda ovocná bez cukru    30
Čokoláda hořká 70 % kakaa    22
Čočka zelená    22
Loupaný hrách    22
Třešně    22
Švestka, grapefruit    22
Fruktóza    20
Sója (vařená)    20
Burské oříšky    20
Meruňky čerstvé    20
Ořechy vlašské    15
Cibule    10
Česnek    10
Zelenina kořenová, saláty, houby, rajčata, lilky, paprika, zelí, brokolice apod.    10

Přečtěte si knihu "Pryč s kyselostí!" od Kurta Tepperweina a pak se zamyslete nad Vašim zdravím. Věřím, že i Vás bude tato kniha inspirovat a Vy se s námi zařadíte k alkalickému hnutí a začnete s námi propagovat "Alkalický životní styl" jako  základ zdraví.

 

Lactoferrin

Lactoferrin tablets

Cena: 1 310,00 Kč
Nástroje pro webmastery
google-site-verification: google09194f18c0ededa9.html
SEO
Váš dotaz na prodejce

Seznamte se s prohlášením k ochraně osobních údajů.

AD This

Bookmark and Share

SocialTwist Tell-a-Friend

Rating for ksandrova.cz

Naši dodavatelé
Google+
 
Konverze